‘Kiltro’ (2006) | Žuti titl

‘Kiltro’ (2006)

Akcijski junak
Akcijski junak

Čileanski kung fu.

Poznajući povijest, ne trebamo se čuditi što glavne uloge u jednom Čileanskom filmu imaju glumci s imenima Marko Zaror i Caterina Jadresic, no ne znajući previše toga o čileanskoj kinematografiji, s iznenađenjem možemo zaključiti kako se čak i tamo može pronaći dobar komad akcijske zabave!

'Kiltro' je prvi čileanski akcijski film ikada i naravno da je jako jeftin i amaterski u puno stvari – loša gluma, očajna CGI krv, traljava režija… Ali strast je tu i konačan rezultat je i više nego gledljiv, katkad odličan u svojoj razigranosti.

Redatelj i scenarist Ernesto Diaz Espinoza veliki je zaljubljenik u filmove pa je tako ovdje citirao i nadrobio uistinu svašta, od posveta azijskom filmu do elemenata špageti westerna, a sve to u priči o nesretno zaljubljenom Zamiru, korejskoj školi borilačkih vještina, ubojstvu, sekti ljudi u kukuljicama, trbušnom plesu, šakama, pištoljima, mačevima i patuljcima.

Neizostavni trening s masterom u pustinji
Neizostavni trening s masterom u pustinji
Jeftin, ali pametno zapakiran
Jeftin, ali pametno zapakiran

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: