‘Motorway’ (2012) | Žuti titl

‘Motorway’ (2012)

Autobahn

Autobahn

Kung fu automobila.

Johnnie To producira, Soi Cheang (‘Dog Bite Dog’, ‘Shamo’) režira, jednu od glavnih uloga ima Anthony Wong, a Alex Gopher saštrikao je briljantan neo-electro noir soundtrack – zvuči kao recept za remek-djelo, a iako nažalost nije, ‘Motorway’ ostaje sjajnim načinom za presjeći sušu modernog, visoko stiliziranog hongkonškog žanra. Ovog puta s konceptom urbanog borilačkog filma u kojem ubojito oružje nisu šake i noge, već volan automobila.

To je ovdje i više nego običan producent, što je jasno kroz silno ulaganje u atmosferu, a priča o brzim vozačima, mladom nabrijanom prometnom policajcu, pljački dijamanata i jednoj osveti tek je podloga za iživljavanje s načinima na koji se automobili mogu manipulirati poput udova – pa čak i sukobljavati u uskim uličicama!

‘Motorway’ funkcionira kao čudna mješavina ‘Fast & Furious’ i ‘Drive’ – rezultat jest pomalo neuravnotežen, ali s druge strane i iznenađujuće zabavan, dinamičan polumeditativni triler.

Vrrrrum!

Vrrrrum!

Neki dok voze pričaju na mobitel, a neki...

Neki dok voze pričaju na mobitel, a neki…

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj