‘Lesbian Vampire Killers’ (2009) | Žuti titl

‘Lesbian Vampire Killers’ (2009)

Glad ne bira sredstva
Glad ne bira sredstva

Ako ste pratili britanske filmske medije posljednjih pola godine, od ovog filma niste mogli pobjeći.

Što samo pokazuje snagu nasljedstva eksploatacijskog oružja – dobar marketing u startu izgrađen navlakušom od naslova i cijelim brendingom priče u rasmejerovsko-stripovskom stilu. No kada i ti britanski mediji, koji tradicionalno hvale svako govno koje isporuči nacionalna kinematografija, kažu da je ovo ispalo sranje… onda je to vrijeme za zabrinutost, zar ne?

No je li 'Lesbian Vampire Killers' stvarno takvo sranje? Nije. Očekivao sam gore, znajući što sve danas može ispljunuti niskobudžetna produkcija. Istina, nije duhovit niti strašan (nimalo – mislim, korištenje bijele sluzi umjesto krvi svrstava film u kategoriju 'skoro pa za djecu', zajedno s humorom iz infantilnih 'lads magazina'), ali nije niti zadnje sranje, jer ima 'nekoliko trenutaka'.

Priču znate – Carmillino prokletstvo sustiglo je britansko selo, gdje djevojke postaju lezbijske vampirice u potrazi za friškim vratovima. Dva debila nađu se u selu i pokušavaju preživjeti… i tak to…

Umjereno zabavan, mogao je biti daleko bolji, ali nije grozan. Samo loš. No, barem su žene dobre.

Dobra večer, mi smo lezbe koje piju krv
Dobra večer, mi smo lezbe koje piju krv
Hm, otkud te migrene...?
Hm, otkud te migrene…?

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj