‘Living Hell’ (2000.) | Žuti titl

‘Living Hell’ (2000.)

ImageU moru očajno loših novih azijskih horora (posljednji koji sam ugasio nakon pola sata i vjerojatno najgori do sada bio je ovogodišnji tajlandski ‘A House Of Mad Souls’, koji se jadan trudi, ali cijelo vrijeme ispada sapunica snimljena za 100 kuna…) eto da se podsjetimo jednog ‘starijeg’, ne samo gledljivog, već i jako dobrog. Štoviše, da su se autori odlučili samo malo smanjiti svjetlo i dotjerati zvuk/glazbu u nekim scenama, dobili bi stvarno opak, atmosferičan i dobar sporor prepun opakih skerova, u rangu tek nešto slabije, niskobudžetne, crnohumorne verzije ‘Ju on’, ‘Kaira’, ‘Dark Watera’ i ostalih bisera novog vala J-horora.

No opet, ako znamo kako je sve skupa snimljeno u samo devet dana za 100,000 dolara, rezultat je odličan.

Jako spooky starica i njezina jednako skeri 22-godišnja unuka jedine prežive brutalni zločin pa odlaze na ‘psihološki oporavak’ kod dalekih rođaka. Tamo se počnu ponašati prilično čudno pa sina, koji prikovan za invalidska kolica jedini ostaje kod kuće dok su drugi na poslu, počinju butalno maltretirati i mučiti elektrošokovima, čupanjem zubiju, zabijanjem pikada u tijelo, lomljenjem prstiju…

U međuvremenu policija istražuje ubojstvo, a u priču ulazi i slučaj neobičnih sijamskih blizanaca…

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj