‘Killers Invincible’ (1984) | Žuti titl

‘Killers Invincible’ (1984)

“Droge su teške. Ubijanje je lako.”
…kaže tagline sa omota UK DVD izdanja. Zvuči opako, zar ne? 😉

 

DVD ovitak

DVD ovitak

John i Spencer (nesumljivo najoriginalniji izbor imena! 🙂 ), žuti i crni, dva drugara, ortaka, pajdaša, partnera, dosljedni su štovatelji zakona i uzorni policajci. Sve dok Johnu netko ne podmetne drogu… A kako je trgovina opijatima u porastu, šef policije, 100% uvjeren da je John stvarno zabrazdio na tamnu stranu, ne bira sredstva da bi brutalnim metodama iz njega iskamčio informacije o dilerima a nama omogućio da se nagledamo flashbackova Johnovog ninja treninga i naslušamo velikih mambo-džambo “mudrosti” još većeg ninja učitelja… No John, imitirajući Ramba, spektakularno bježi u šumu te uspijeva otkriti tko mu je smjestio i sukobiti se sa izvorom svih zala na planeti: smrtonosnim, opakim, megaopasnim, ultragnjusnim “ninjama pet elemenata” koji reketare po gradu pokušavajući zavladati narko tržištem ali i sa još jednim opakijim ciljem koji ćemo tek spoznati…

 

Glumačka ekipa famoznog i nedostižnog “Mafia vs. Ninja” ovdje je probala reprizirati (zapravo, pitanje je što je prije čega jer oba filma nose istu godinu rođenja, 1984. – a s obzirom da koriste i iste lokacije, sumnjam čak da su možda snimani istovremeno!) svemoguće eskapade no teško da se “Mafia vs. Ninja” može nadmašiti – legendarni naslov je teško dostići pa ako ovo ne uspoređujemo sa njim, ovo je sasvim pristojan komadić filmske trash-ninja povijest koji svakako donosi neke do tada nikad a vjerujem ni ubuduće viđene prizore poput surfanja ninje na bambusovom štapu (!), gadgeta posudjenih iz “Looney Toons” crtića (feder-daska za skakanje preko višemetarskog zida), borbi sa ninjom u gaćama (he, he, da!)…

 

Dva brata uboga ispred simbola demokracije

Dva brata uboga ispred simbola demokracije
Fajv elements ninđa

Fajv elements ninđa

 

Nezaboravno kao i podosta impresivnih makljaža sa obaveznim svemogućim i nemogućim ninja trikovima i debilnim negativcima poput npr. pederastog plavokosog bad guya žgoljavca i sl. koji bacaju lajne bolje i od Bore Leevih.

 

Težak je život ninji

Težak je život ninji
Štipni me za guzu

Štipni me za guzu

 

A i kako ga ne voljeti kad ima jednu od naridikuloznijih scena seksa uglavljenu u film k’o ninjina šaka u (gledateljsko) oko i toliko dugu da se tokom, na celuloidnu vrpcu ovjekovječenih “strastvenih” zagrljaja i “ekstatičnog” pocupkavanja, izmjene čak dvije glazbene teme od kojih jedna čak dva puta!

 

Final fajt

Final fajt
Finale final fajta

Finale final fajta

 

I još samo da sve podvučem sa parom ovdje inače mnogobrojnih duhovito imbecilno naivnih pro-američkih patriotskih replika (nastalih vjerojatno u mračnim kutcima prostorije za dubbing) za koje, kao i za ostale slične, ne znam što traže u ovom tipu filma. Ove izgovaraju David, zagovaratelj akcije oslobađanja nepravedno zatočenog Johna i posvojeni sin moćnog profesora koji može nešto poduzeti i nebiološki otac mu, moćni profesor koji može nešto poduzeti:

– “Pa’… Surely you know someone who can pull some string for him?”
– “David, It’s not like that! America is honest country!”

Fak jea! :))))
Image

Arminio
Voli sve što vole mladi ... iz 70-ih i 80-ih.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj