‘Magnum Thunderbolt’ (1985) | Žuti titl

‘Magnum Thunderbolt’ (1985)

Art-fotografija
Art-fotografija

Kakav naslov, takav film – briljantan!

Klasični čušpajz iz Hong Konga osamdesetih, akcijski-kung fu-seks-triler o dva brata (policajcu i plaćenom kileru), zlim švercerima doge, mafiji i osveti, čiju je radnju gotovo nemoguće pratiti, no fabula i konzistentnost radnje u ovakvim su masterpisima ionako potpuno nevažne stvari. Važno je s čime je sve predozirano ovih sat i pol: crne rejbanice, čikaška mafija i japanska Crvena armija u Hong Kongu, full & frontal golotinja i divlji seks, goloruka borba protiv katane, rezanje grkljana bumerangom, transvestitski ubojica koji nimalo ne sliči na ženu, pokušaj ubojstva kolicima s miniranom plastičnom bebom, ispadanje vrećica droge iz vagina, ubojstvo zabijanjem igala u sljepoočnice, boss koji se zove Mr. Chow…

A tu je i jedan od najluđih fajtova ikada viđenih: glavni antijunak oboružan lukom i strijelom bori se protiv manijakalnog brkatog fetiš-fotografa naoružanog vitlajućom sjekirom na užetu, na plaži iznad zavezanog tijela golog modela obojanih sisa po kojima hodaju male kornjače i spolovila prekrivenog grožđem i narančama, a kroz koje pokušava prodrijeti jegulja.

A to je samo jedna scena u ovom kaosu svih kaosa, filmu kakve više ne rade i neće više nikada raditi. Esencijalno, ukratko rečeno.

Davljenje u gradskom prijevozu
Davljenje u gradskom prijevozu
Podragaj me katanom po leđima
Podragaj me katanom po leđima

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj