‘The Man From Hong Kong’ (1975) | Žuti titl

‘The Man From Hong Kong’ (1975)

E to je akcija!
E to je akcija!

Sammo Hung i George '007' Lazenby s druge strane zakona!

Australija i Hong Kong udružili snage ne bi li nam isporučili ultimativni 70's B-akcić – priču o dva australska policajca koji inspektoru iz Hong Konga pomažu isporučiti uhićenog kriminalca (Sammo Hung), no kad ga rokne snajperist, shvate da se moraju brinuti o puno većoj ribi: vođi narko mafije, brkatom Lazenbyju vičnom borilačkim vještinama!

Koji kaos! Nevjerojatno da su ovo uspjeli razvući na čak 110 minuta. OK, i nije, obzirom da svaki prokleti fajt i svaka prokleta jurnjava traju tri godine i svaka je potpuno neatraktivna. Šaljivi segmenti su posebna vrsta tragikomedije, a romantični intermezzo s jahanjem konja i piknikom u bikiniju ispred slapova je jednostavno nadrealan.

Zarazan soundtrack, antologijski dijalozi, fajter kojem su hlače oko muda toliko prokleto uske da mu se nenamjerno raspore na dupetu kod high kicka (i otkriju žute gaće) te vjerojatno jedina prilika da vidite davljenje zlog Samme Hunga u WC školjci! Totalni urnebes.

Ah, ti razigrani policajci
Ah, ti razigrani policajci
Đorđe, legenda
Đorđe, legenda

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj