‘The Man From Nowhere’ (2010) | Žuti titl

‘The Man From Nowhere’ (2010)

Novi korejski antijunak

Novi korejski antijunak

Topla ljudska priča i hladna ljudska okrutnost.

Vrijeme je za malo dobre korejske akcije! Zapravo, svašta se, po običaju, kuha u ovom eksplozivnom ekspres loncu – i drama s bizarnim odnosom odraslog muškarca i djevojčice, i kriminalistička priča o međunarodnom švercu organa i droge, i triler o otmici, potrazi i osveti, krvav, nasilan, napunjen pucačinom i borilačkim vještinama. Svega u dva sata.

Malo Hollywooda i malo stare Koreje i dobili smo primjer nove generacije dobre korejske komercijale, koja podsjeća na Hong Kong – što je svakako kompliment, ali uz čahure i šake uključuje i malo prenategnute melodrame.

Redatelj Lee Jeong-Beom, proslavljen po spoju drame i akcije u ‘Cruel Winter Blues’ iz 2006., donosi priču o vlasniku zalagaonice koji nije ono što se čini – ne, ne introvertirani emo pedofil, na kakvog nalikuje u prvih pola sata drame, već opaki mamojebač džemsbondovskog kalibra s krvlju do koljena, kakav se dokaže u briljantnih zadnjih pola sata epskog klanja.

Gledaj me u oči

Gledaj me u oči

Kuc-kuc!

Kuc-kuc!

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj