‘On The Edge’ (2006) | Žuti titl

‘On The Edge’ (2006)

Mačetom na protivnika

Mačetom na protivnika

Anthony Wong i ekipa u još jednom dizanju love na račun uspjeha ‘Infernal Affairs’. Ali avaj, jako dobrom dizanju love…


Herman Yau u karijeri je režirao svašta – autor je nekih od najozloglašenijih Cat III klaiska, kakvi su nezaboravni ‘Ebola Syndrome’ i ‘The Untold Story’, a u novije vrijeme (točnije, 2007) snima i angažirane drame o prostituciji, kakva je ‘Whispers And Moans’, prikazana ove godine na festivalu u Udinama (nažalost, pokušali smo gledati katastrofalno loš VHS transfer u press roomu pa ne bih o tome kakav je film, jer smo, kako bi spriječili epileptične napade, morali ugasiti nakon dvadesetak minuta).

‘On The Edge’ njegova je mračna, mjestimično krvava krimi-drama o trijadama i policiji, zapravo o policajcu koji nakon osam godina života u mafiji pokušava izvesti povratak u normalni život, ali mu to jako teško polazi za rukom. Prošlost dvostrukog života prati ga u stopu i on jednostavno ne može bez uzbuđenja, prijatelja i djevojke koju je imao dok je glumio (glumio?) kriminalca.

Klasična saga o anderkaver murijaku kojem zadatak sjebe identitet, po receptu sirovo realistične drame, nakon koje se čovjek opet ozbiljno počne pitati postoje li na ulici uopće pravi pozitivci i pravi negativci?

Ništa nije kao prijeeee...

Ništa nije kao prijeeee…
Prljavo rublje je izvješeno

Prljavo rublje je izvješeno

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj