‘Symbol’ (2009) | Žuti titl

‘Symbol’ (2009)

Čemu svijet? Čemu se nadat?

Čemu svijet? Čemu se nadat?

Najbolji film svih vremena.

Nema tripa do japanskog tripa. Inače izbjegavam gledati japanske filmove bez prijevoda – ma koliko ih imao kod kuće – ali ovaj je ionako 90 posto bez govora, uz nešto malo priče na španjolskom jeziku. Da, dobro ste pročitali – jedna radnja filma, paralelna, događa se u Meksiku, gdje se Lucha libre wrestler priprema za borbu. Glavna radnja? Eh… oh… još nisam došao sebi da bih si objasnio što sam ja to upravo odgledao, osim toga da sam odgledao nešto briljantno.

Hitoshi Matsumoto, kralj moderne japanske nansensu komedije, napisao je i režirao ovo djelo kao svoj drugi cjelovečernji projekt, nakon što se proslavio sa suludim ‘Big Man Japan’. Naravno da je sada morao nadmašiti samog sebe pa je suludo odveo na veću razinu – ovog puta, Hitoshi se budi u šarenoj pidžami, usred goleme bijele prostorije čiji su zidovi prekriveni malim penisima s velikim mudima, kao s antičkih kipova. Svaki put kad pritisne jedan od penisa, iz zida iziđe nešto – stotine kamenih anđela, megafon, ružičasta četkica za zube, bonsai drvce pa čak i guzica koja mu prdne u facu. I to sve na samom početku filma!

Kuda cijeli kaos kasnije ode – morate pogledati da bi vjerovali, ali recimo da je ovo urnebesna real life video igra s mega-finalom nakon kojeg možete pitati samo jedno: kad će DVD s titlom?

To je šou!

To je šou!
WTF?!

WTF?!

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj