‘Rampage’ (2009) | Žuti titl

‘Rampage’ (2009)

U prolazu...

U prolazu…

Politička satira na Bollov način.

Uwe Boll je već s ‘Tunnes Rats’ dokazao da može snimiti solidni film, onda kada hoće, a sada je pokušao dokazati da je u stanju demonstrirati kako to izgleda dobar. I uspio! Kako je Uwe u posljednje vrijeme dosta u post-‘Postal’ političkom modu, ‘Rampage’ je njegov bizaran komentar na trenutno stanje svijeta, politički i ekonomski kolaps kojim se eksplicitno bavi još od puštanja vijesti na početku filma, u sceni kojom se očito odaje počast svemu u rasponu od ‘Taksista’ na ovamo, samo traljavo da se ubiješ. Ali na kraju krajeva, ovo ipak nije ozbiljna psihološka studija pucanja po šavovima – prije svega zabavna, krvava i u osnovi eksploatacijska verzija teme.

Ovog puta, imamo mladog Billa, luzera iz malog grada koji zarađuje popravljajući automobile, slobodno vrijeme provodi dižući utege, a kad jednog dana potpuno prolupa, navuče neprobojno odijelo i krene masakrirati sve što stigne po cesti! Jeftine STV osamdesete, vrišti sažetak! Skoro pa!, pohvala je Bollu, koji je ovaj film završio taman prije nego je stigao u Hrvatsku snimiti nekoliko novih.

Stalno ljuljajuća, živčana kamera zna biti malo iritantna, gluma nije na visokoj razini, poruke se nabijaju na nos bez takta, ipak je to i dalje B-liga, naravno, ali sve to nadomješta ludilo u drugoj polovini, akcija, krv i brutalno crni humor – nasumično rešetanje koje je gotovo pa kao iz video igre, prigodno, kad dolazi od čovjeka kojeg su video igre i proslavile. Eto, Uwe je snimio dobar te itekako gledljiv film.

Zli Robocop

Zli Robocop
Dobre stare eksplozije

Dobre stare eksplozije

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj