‘The Ambulance’ (1990) | Žuti titl

‘The Ambulance’ (1990)

Svašta mogu ambulantna kola
Svašta mogu ambulantna kola

Larry Cohen i Eric Roberts? Prodano!

Eric Roberts je crtač stripova zaposlen u Marvel Comicsu, vjerovali ili ne – i da, Stan Lee ima cameo kao njegov šef. Jednog dana upoznaje zgodnu djevojku na cesti, koja se skljoka iz čistog mira pa ju odvede hitna pomoć. Ali ne u bolnicu, već u ruke zlog sajko-doktora koji otete ljude koristi za svoje eksperimente i biznis. Hoće li itko povjerovati u zavjeru kada se naš junak nađe usred cijelog cirkusa?

Larry Cohen dostavlja još jedan žanrovski miks kakav se ne susreće često – triler-komediju! Na trenutke toliko blesavo i smušeno, s over the top Robertsovim glumatanjem, a opet na trenutke dovoljno jezovito – štoviše, svako pojavljivanje zlih ambulatnih kola asocira na stare hororce s ukletim kočijama, što je efekt na koji je genijalac Cohen itekako namjerno ciljao.

Cjelina je jako, jako zabavna – Roberts ima kraljevsku fudbalerku, tu je i Darth Wader u svojoj akcijsko-komičnoj ulozi (James Earl Jones), ima i finih kaskaderskih vratolomija te jurnjava s kolima hitne pomoći, ponešto pucnjave… Sve po propisu.

Ošišaj me majko motornom pilom
Ošišaj me majko motornom pilom
Darth Wader u horizontali
Darth Wader u horizontali

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj