‘Killer Party’ (1986) | Žuti titl

‘Killer Party’ (1986)

Može pusa?
Može pusa?

Ubojiti tulum!

Čovjek se svako malo zaželi 80's slashera, a kad se već može birati što zavrtjeti na repertoaru prije spavanja, nekako 'Killer Party' najviše zvoni – ono, ipak, 'party ubojica', zakon. Teen slasher, dakle, snimljen po svim zakonitostima jeftine produkcije hororaca osamdesetih, samo što je, ako je vjerovati Imdb triviji, započet 1978. godine, ali je dovršen tek puno godina kasnije, zbog preroštavanja budžeta i studijske cenzure.

Papazjanija je vidljiva – neobični početak, drive in žnjaranje, besmisleni glazbeni spot, zombiji, idiotske studentske psine, polugolotinja… Kao da je netko razbacao povijest teen horora po jednom filmu.

Sve nedostatke u budžetu i znanju, 'Killer Party' nadomješta svojim eksploatacijskih duhom – cure iz Sigma-Alfa-Pi odluče napraviti tulum, ali im duh mrtvog studenta ne da mira pa ih sve redom kasapi. Šteta što se sva akcija odvija tek u zadnjih 20 minuta (!), a do tada je sve skupa jedna veeelika, iako umjereno zabavna 80's teen pop žvaketina, što je iznimno zabrinjavajuće za jedan film koji se voli smatrati hororom.

Vjerovali ili ne, ovo je ubojica
Vjerovali ili ne, ovo je ubojica
Ups! Sjeo sam na koplje!
Ups! Sjeo sam na koplje!

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj