‘Hwayi: A Monster Boy’ (2013) | Žuti titl

‘Hwayi: A Monster Boy’ (2013)

Osveta je slatka kao javorov sirup

Osveta je slatka kao javorov sirup

Vrhunska korejska osveta.

U eri kada je pojam ‘stara Koreja’ – pa, iako svega desetak godina udaljen, ipak dovoljno star da o njemu razmišljamo s nostalgijom – toliko rijedak slučaj u prezentu, spremni smo prihvatiti svaki odmak od recikliranja (često kvalitetnog, ali ipak recikliranja) holivudskog recepta koji je zapljusnuo domicilni box office. Ali ‘Hwayi: A Monster Boy’ srećom nije jedan od onih filmova kojima gledamo kroz prste samo zato što mirišu na kvalitetu kakvom su nas nekoć razmazili – riječ je o filmu kakvog Koreja uistinu dugo nije servirala u ovakvom stilu!

U stilu vizualno atraktivne adrenalinske sage o psihopatskoj bandi koja odgaja otetog dječaka, a nakon otmica i pljački prelazi u aktualni svijet nemilosrdne građevinske mafije; ‘Hwayi: A Monster Boy’ je triler nakrcan pucnjavom, fajtovima, jurnjavama, decentnim humorom pa čak i horor sekvencama kao simbolikom emocionalnog rasula glavnog antijunaka. Sve je tu – od žena u lancima i tupave murije do snajpera, policajca s misijom i nemilosrdnih egzekucija, s moćnim ‘stipovskim eždom’ i sjajnom glumačkom postavom.

Redatelja Jang Joon-Hwana znate po ‘Save The Green Planet!’, a ovo mu je prvi dugometražni film nakon deset godina! Producenta isto znate – Lee Chang-dong, ma koliko nevjerojatno zvučalo da redatelj ‘Oasis’ i ‘Poetry’ stoji iza jednog genijalnog, ali u suštini ipak žanra. Svaka čast svima.

Čudovište & dječak

Čudovište & dječak

Bitka za Staljingrad

Bitka za Staljingrad

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: