‘Keitai Sousakan 7’ (2008) | Žuti titl

‘Keitai Sousakan 7’ (2008)

Spreman za akciju
Spreman za akciju

Mobiteli-Transformersi – tko će drugi nego Japanci?

Dvije najveće opsesije moderne digitalne generacije – mobiteli i roboti – glavni su protagonisti nove serije čiji je supervizor nitko drugi do li – Takashi Miike! Ako je vjerovati napisima na internetu, Miike je šef koji nadgleda stvari i režira pokoju (nije mi jasno je li režirao i ovu, prvu epizodu o kojoj sada pišem, moguće da jest…), a među planirane 51 epizode (!) na popisu redatelja naći će se i Mamoru Oshii ('Ghost In The Shell') i Shusuke Kaneko ('Death Note'), što 'Kaitai Sousakan 7' čini jednom od najambicioznijih japanskih serija novije generacije.

Priča se bavi borbom protiv klasično karikaturalnh, mangoidnih Internet kriminalaca. Borbu predvodi tinejdžer zajedno sa svojim vjernim suputnikom – mobitelom-transformersom, koji kao pravi telefon-robot spašava dan serijom svojih informatičkih sposobnosti. U prvoj epizodi, negativac je i zli oživjeli bager. Da, dobro ste pročitali. A tu je i zli, crni transformer-mob.

Zgodan CGI, cheesy zabava i prpošni tulum za djecu, odrasle i obitelj. Jedino mi nije jasno je li Miike zauvijek zaglibio u dječji program, obzirom da je ovo jedan od četiri projekta za mlađe uzraste na kojima trenutno radi..

Ipak, ono čemu se najviše veselim jest to da ću jednog dana možda uspjeti kupiti novi model mobitela koji u Japanu kreće u prodaju povodom ove serije – pravi pravcati mobitel-transformer, mobitel koji radi kao telefon, a također se rasklapa u robota s rukama i nogama! E to je božićni poklon kakav želim! 🙂

Auti se razbijaju i lete na sve strane
Auti se razbijaju i lete na sve strane
Kakva igračka!
Kakva igračka!

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj