‘Tiger On Beat’ (1988) | Žuti titl

‘Tiger On Beat’ (1988)

 Usraćuse!

Usraćuse!

U nedostatku novijih sličnih naslova, prisjetimo se dobre stare 80’s akcijske komedije iz Hong Konga.

Nažalost, nije Stephen Chow, što znači da je humor uglavnom na razini hrvatskog sitkoma, pomiješan s nekim briljantnim trenucima, ali zato je tu Chow Yun-Fat i prava, prljava HK akcija sa standardno zabavnim kung fu fajtingom i nekim istinski impresivnim kaskaderskim egzibicijama te maestralnim finalnim obračunom (mačevanje s motorkama je povijesno!).

Klasičan je ovo buddy buddy koncept, s dva policajca koji postaju partneri iako se izvorno ne slažu, ali onda kao složna braća krenu ganjati tajlandsku narko mafiju pa zajedničkim silama do pobjede ne samo da jedan drugog izvlače iz sranja, već preskaču automobile, pucaju u gaćama i mlate žene onda kada im se ne upucavaju.

Pomalo čudan, ali za Hong Kong osamdesetih tipičan miks, koji nije toliko dobar da bi zaslužio mjesto u ladici instant klasika, ali onda kada ponestane dotičnih, postane itekako zabavnom rezervom za ubiti sat i pol uz finu azijsku nostalgiju.

Everibadivozkungfufajting

Everibadivozkungfufajting

Điha

Điha

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj